Szakmai tanulmányúton vettek részt a SZTE-GTK turizmus-vendéglátás szakos hallgatói Etyeken

A turizmus-vendéglátás szakos hallgatók a „Bor- és gasztro turizmus” tárgy keretében 2023. április 20.-án egy nagyon érdekes szakmai tanulmányúton vehettek részt Etyeken oktatójuk Dr. Glózik Klára vezetésével.
A program két részből állt.

Az első állomás Orosz Gyula Családi Pincészete volt, ahol a tulajdonos és a sommelier mutatta be a kis családi pincészetet és a borpincét. Itt egy 3 tételes kóstoló is várt a csapatra isteni finom pogácsákkal.
Elmesélték egy kisebb pincészet életét, illetve mivel a pince emellett rendezvények szervezésével foglalkozik, így ennek a menetét és kialakítását is bemutatták.
Most készült el a rendezvényterasz, így a szabadban is jól érezték magukat a hallgatók.

A pincelátogatás után a „Sonkamester” portáját, vendéglátóhelyét és sonkaérlelő pincéjét mutatta be a tulajdonos Árpás László.
Aki elmesélte hogyan működik a vállalkozása, milyen a vendégkör, illetve nagyon szívesen válaszolt a hallgatók kérdéseire. Az előadását természetesen ízletes friss tejfölös kenyér és sonkaszeletek tették még izgalmasabbá.

A gasztronómiai élvezetek után a csapat a pincesoron átsétálva megnézte a település két nevezetességét a Magyar Kutat és a Kálvária-dombot is.