Házhoz megy a séf Tatán

Az Öreg-tó partján álló Platán Bisztró és Udvarház csapata a vendégek konyhájában is elkészíti gourmet ételeit.

A Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján álló Platán Bisztró és Udvarház ugyan egy ideig nem fogadhat vendégeket, de az itt készülő finom falatokat a korlátozások idején sem kell nélkülözni. Szombaton és vasárnap a bisztróba betérve nemcsak a László Tamás vezette cukrászat desszertkínálatából lehet elvitelre válogatni, de az ebédhez vagy vacsorához passzoló bort is be lehet itt szerezni. Az adventi hétvégék tökéletes programja lehet egy hangulatos tóparti séta, amihez elengedhetetlen egy pohár forralt bor és egy friss, házi készítésű pogácsa, de a 232 éves platánfa közelében felállított Kioskban sütőtöklevest vagy töltött krumplit is kérhetünk.

Az újabb korlátozások miatt ugyan át kellett alakítani a Platán működését, de a vezetőség nem küldött el senkit az ötvenfős csapatból. Varga Vivien üzletvezető szerint minden munkatársuknak találtak lehetőséget, hogy a bezárás ideje alatt is aktívan részt vegyenek a munkában.

Három- és négyfogásos menüt is elkészítenek a vendégek konyhájában a séfek Fotó: Gáncs Erika

Az étterem legújabb szolgáltatása keretében a séfek házhoz mennek: a Pesti Istvánvezette, kétfős csapat a vendégek konyhájában készíti el minden érzékszervre ható ételeit. A munkatársak kizárólag negatív koronavírus-teszttel főznek vendégeik otthonában, ahol az előírások miatt rajtuk kívül legfeljebb hét fő lehet jelen. Hogy teljes legyen a Platán-élmény, a három- vagy négyfogásos menühöz illő bortételekről a bisztró sommelier-je gondoskodik.

Pesti István és László Tamás karácsonyra delikát dobozzal is készülnek, amelybe a Platán Bisztró legizgalmasabb ízeit és kedvenc finomságait – kacsamáj pástétom, zakuszka, kimchi – csempészik bele, de akár gyümölcskenyér vagy egy üveg Platán Champagne is kerülhet az ünnepi asztalra. László Tamás emellett kétfajta süteményes dobozzal is készül karácsonyra. A gourmet box a tervek szerint  országosan is elérhető lesz.

Forrás: turizmus.com