FATOSZ születésnapi kampány

Születésnapi kampányunk 2022-ben is folytatódik. Az újév során Szövetségünk tagjaival készítünk interjút. A megkérdezettek között többen már a kezdetektől részt vettek/vesznek a FATOSZ munkájában és mindennapjaiban. Most Önök is megismerhetik a történetüket.

Ezen a héten Szintai Zsuzsannával, az újonnan megalakult Tolna megyei szervezet (Tolna Megyei Falusi Vendéglátók, Szolgáltatók és Szállásadók Egyesülete) elnökével készített interjút olvashatják. Ezen alkalommal is szeretnénk megköszönni Zsuzsa eddigi és jövőbeni munkáját.

🌻Mióta aktív tagja Ön Szövetségünknek?

Körülbelül 15 évvel ezelőtt vásároltunk férjemmel egy régi parasztházat Szálkán, Tolna megye egy kis településén – szüleim ekkor már itt éltek. Megláttuk benne azt a különlegességet, amiért mára Szálkát úgy emlegetik, mint a kis Svájcot. A falu egy igazi gyöngyszem a szekszárdi borvidéken. Korábban nem gondoltuk, hogy valaha is itt fogunk élni, de mikor gyermekeink megszülettek, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy a nagyváros zajától távol eső helyen sokkal jobb életet tudunk biztosítani számukra (a Budapestről való költözés immár 10 éve történt).

Férjem a vendéglátásban, én pedig a turizmusban dolgoztam már akkor is, így azonnal belevágtunk a falusi turizmusba, megteremtve a nagyvárosi ember számára az utat a természethez. Családi vállalkozásban több vendégházat üzemeltetünk és célunk, hogy minél többen megismerjék a vidéket és a vidéki vendégszeretetet. Ekkortól vagyunk aktív tagjai a Szövetségnek is.

🌻Kérem, meséljen arról, milyen emlékei vannak arról, amikor csatlakozott a FATOSZ-hoz?

Jó kapcsolatot ápoltam a Szervezet akkori titkárával, együttműködtünk és segítettük egymás munkáját. Ennek is köszönhetően nem volt kérdés számomra, hogy van-e jövője az ágazatban való munkának: valahova tartozni, tapasztalatokat szerezni és megosztani, mindig előre viszi az embert és ez a siker egyik záloga.

🌻Milyen szerepeket töltött be a FATOSZ-nál az elmúlt évek alatt?

A Tolna Megyei Falusi Turizmus Egyesüket Titkára voltam évekig. A 2022-es év elején alakítottunk egy saját egyesületet, mivel egyértelművé vált, hogy mennyi lehetőséget rejt még a FATOSZ-szal való együttműködés. Tagjaink bizalmát élvezve és a Szövetség segítségével a vidéki turizmus sokkal többre lehet képes, mint amennyit eddig elért.

🌻Ön szerint miért éri meg FATOSZ tagnak lenni?

A Szövetségben való tagság rengetek előnnyel jár: az érdekképviseleten túl számos lehetőséget teremtenek a szakmai és marketing megjelenésre – többek között kiállításokon való részvételre, hírlevélben való megjelenésre. Emellett kedvezményeket kapunk az Artisjus-nak fizetendő díjból is.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a Napraforgós Minősítési Rendszer védi a szállásadót és a vendéget is. Ez utóbbi esetében garantálja, hogy olyan szálláson foglal szobát, amely megfelel a minőségi követelményeknek.

🌻Hogyan változott az évek alatt a falusi turizmus?

A pandémia nagyban befolyásolta a hazai turizmust. Azonban a szektorban végbement átalakulás a falusi turizmus esetében pozitív hatással járt. A vendégek egyre inkább a kisebb, családiasabb helyeket keresik. A szülők szeretnének minél többet megmutatni gyermekeiknek a vidékből, mindezt ötvözve a kényelmi szolgáltatások igénybevételével. Ennélfogva egyértelmű, hogy a szállásadók részéről nagy hangsúlyt kell fektetni a minőségi szolgáltatásnyújtásra.

🌻 Milyen gondolatot/élményt emelne ki eddigi munkássága alatt tapasztaltakból?

Egyre többen keresik – főleg a nagyvárosokból – a vidéki ízeket és a vidéki szállásokat. A legfontosabb, hogy a vendég azért jön hozzánk, mert szeretne feltöltődni, kikapcsolódni és élményeket gyűjteni. Amit ígérünk, azt meg is kell adni, vagy annál egy kicsit többet is. Ekkor válik biztossá, hogy boldog, visszatérő vendégeink lesznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közzététel dátuma: 2022.02.10