FATOSZ születésnap – Baranya megye

Kampányunk folytatásaként Szövetségünk tagjai, azaz a megyei szervezetek és helyi megyei látnivalók kerülnek bemutatásra az elkövetkezendő időszakban.

A mai napon Baranya megyével kezdjük a sort, amely számos látnivalót és élményt tartogat mindannyiunk számára.

Baranya megye falusi turizmus kínálata
Magyarország legdélibb megyéje, Baranya szubmediterrán hangulatával, változatos tájaival, a Mecsek tiszta levegőjű, kiterjedt erdőségeivel, természeti csodáival, szelíd dombvidékeivel és hírneves borvidékeivel várja érdeklődő látogatóit. A vendégfogadásra felkészült falvak meghittsége és vidékies nyugalma mellett a kedves vendég felidézhet történelmi korokat, várainkat, városainkat bejárva, élvezheti a gyógyító vizek kedvező hatásait és meglátogathatja a világörökség részévé vált Pécs műemlékeit is. A települések közelében a féltve óvott természet „szentélyeibe” nyújtanak betekintést a Duna-Dráva Nemzeti Park területei.

A falvakat járva, a vendégfogadókkal beszélgetve megismerhetik a falusi életmód meghatározó részét adó mezőgazdasági munkákat. Kipróbálhatják, ha kedvük tartja a szüret, a gyümölcsszedés, vagy éppen az állatgondozás fogásait, megkóstolhatják – a termékeire büszke házigazda kalauzolásával – a helyi specialitásokat: borokat, gyümölcsszörpöket, aszalt gyümölcsöket, friss zöldségeket, vagy éppen disznótoros ételeket. A terített asztal örömei után mindig jut egy kis kóstoló az üdülés végén az útikosárba is.

A körbenézésre, a hagyományokkal való ismerkedésre ösztönöznek a falvak kézműves mesterei is. Rácsodálkozni munkájukra, mustrálgatni míves termékeiket, vagy elmerülni egy kirakodóvásár forgatagában, igazán tartalmas időtöltést jelent.

Hívjuk, várjuk kedves vendégeinket, Baranya hagyományaikat őrző falvaiba, barátságos vendégfogadóinkhoz, ahol az üdülés több, mint egy pihenés.

Feltöltés időpontja: 2021. július 2.