Legyen a vízitúra mindenkié! – egész éves eseménysorozat indult

Múlt szombaton a Nagy Dunakanyar Evezéssel vette kezdetét a Magyar Vízitúra Szövetség vízitúrázást népszerűsítő, egész éves eseménysorozata.

A Magyar Vízitúra Szövetség közleménye szerint a Dunakanyarban május 20-án megrendezésre került Nagy Dunakanyar Evezéssel indult a Legyen a vízitúra mindenkié! elnevezésű eseménysorozat.

Az egész éves, mintegy 50 rendezvényt magába foglaló programsorozat célja, hogy népszerűsítse a vízitúrázást, a hazai vízterületeket, az aktív természetjárást.Az események ideálisak azok számára is, akik még nem jártasak a vízitúrázásban, de érdeklődnek iránta. A programsorozatot az Aktív Magyarország támogatja.

A Legyen a vízitúra mindenkié! szervezői országszerte rendeznek túrakenus, SUP-os, kajakos, sárkányhajós vízitúrákat, teljesítménytúrákat, túraversenyeket és egyéb vízitúrázást népszerűsítő eseményeket egészen október végéig.

A rendezvényeket folyamatosan töltik fel a Magyar Vízitúra Szövetség weboldalára, amelyen keresztül lehet regisztrálni az egyes vízitúrás programokra.

A Magyar Vízitúra Szövetség elkötelezett abban, hogy a vízitúrázás népszerűsítése mellett kiemelkedően fontos szerepet vállaljon a természetvédelem terén is. Ezért minden programban és eseményen hangsúlyosan szerepel majd az ökológiai nevelés, a környezettudatosság és a fenntarthatóság is.

Forrás: turizmus.com