Köszönet a 27 éves fennállás alkalmából

Mindannyiunk életében vannak napok, amelyeket nem felejtünk, és amelyek fontos szerepet töltenek be az életünkben. A hazai falusi turizmus életében ez a nap 1994. április 9-én érkezett el, mikor megszületett a Falusi Turizmus Országos Szövetsége. A későbbiekben, 2001-ben egy szervezeti átalakulás következtében lett Szövetségünk a mai néven ismert Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, azaz a FATOSZ.

Mindezért köszönettel tartozunk azon lelkes, eltökélt és szorgalmas falusi turizmus területén tevékenykedő szakemberek, tanárok, szállásadók, sőt barátok közösségének, kiknek eredményes és kitartó munkája nélkül Szövetségünk nem jöhetett volna létre.

Az eltelt 27 év alatt sok minden változott, de egy valami sosem, Szövetségünk elsődleges célja mindig is a vidéki, falusi szállásadók érdekeinek képviselete maradt.

A kezdeti kis közösség mára megsokszorozódott. Hazánkban jelenleg közel 4000 falusi szálláshely, ezen belül is számos minősített napraforgós vendégházak közül választhatunk. Ahogy ez a szám növekedett az évek alatt, a falusi turizmus és Szövetségünk is szakmailag elismertté vált a hazai turizmus területén. Bizonyítja ezt a minisztériumokkal, szakmai partnerszervezetekkel való szoros kapcsolatunk és a minden kollégát történelmi módon segítő Kisfaludy támogatás.

Én magam is köszönettel tartozom elődeimnek és a FATOSZ alapítóinak, hiszen nélkülük ma én sem lehetnék itt mint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke.

Isten éltessen FATOSZ!

Budapest, 2021. április 16.

Frankó Pál

FATOSZ elnök