Körösvirág Vendégház

Ismerjék meg a 2022-es adventi nyereményjátékunk a III. helyezettjét, a Körösvirág Vendégházat. A tulajdonos, Bartyik Renáta leírásában betekinthetnek a vendégház nyitásának történetébe és megismerhetik a vendégfogadó személyes történetét is.

A Körösvirág Vendégház 2020.júniusi nyitása óta üde színfolt Újiráz életében. Újiráz Hajdú-Bihar megye legdélebben fekvő települése, melyet kb. 450 fő lakja. Földrajzi elhelyezkedés szempontjából a Sebes-Körös mentén található, ami nagyszerű lehetőség volt a vendégház építésénél, mely csupán 100 méterre helyezkedik a hídtól, és a szobák teraszairól panorámaként tárul elénk a Körös gátja.

A vendégház teljesen újonnan épült a régi tejcsarnok helyére, mely jelenleg 10 fő elszállásolására alkalmas, az 5 féle virágnevet (Kamilla, Rózsa, Pipacs, Búzavirág, Napraforgó) viselő szobájában. Az épület kívül-belül egyszerre modern, ugyanakkor az egyszerű hagyományos építészetet idézi. A modern belső felszereltség mellett a kinti filagória nyújt lehetőséget arra, hogy a vendégek kipróbálhassák a kemencében vagy sparhelton való sütést/főzést. Az aktív pihenést kedvelők számára pedig kölcsönözhető kerékpár áll rendelkezésre – a család gyermek és felnőtt tagjai számára egyaránt.

Teljesen reform gondolattal jött létre a vendégház, amely egy Széchenyi pályázat keretein belül valósult meg. Sokan megkérdőjelezték: miért pont ide? Pontosan azért, mert vannak, akik még mindig a csendes környezetet keresik. A Körös adta csónakázási és horgászati lehetőségeket is kihasználva, és a vadvilág nyújtotta –  vadászat és sport kedvelőinek is egyaránt frekventált helyszínként szolgál a Körösvirág Vendégház. A kényelmes pihenésen kívül Újiráz nagyon híres a Búcsújáról, mely a falu alapításának ünnepe, amelyet minden év október második hétvégéjén rendeznek meg, emellett kinőtte magát a rendezvény egy két napos programmá; első nap a falunapi programok koncertekkel, második napján pedig kirakodó vásárral várják az érdeklődőket.

A vendégeket olykor a tulajdonos, Bartyik Renáta, máskor pedig édesanyja, Bartyikné Kaszás Ildikó fogadja. Mindketten igazán szívélyes vendéglátók, szinte mottójukká vált, hogy az ide érkező vendégek teljes mértékben otthon érezzék magukat – mindent meg is tesznek ennek
érdekében. Renáta kereskedelem-és marketing szakon végzett a Debreceni Egyetemen, így nem meglepő, hogy első vállalkozásként egy saját brand építésébe kezdett. Családja teljes mértékben támogatja ebben a nem egyszerű feladatban, a vendégház lokációja miatt nem egy
hagyományos értelemben vett turisztikai helyszínről beszélhetünk. Ez azonban nem szegi kedvüket a folyamatos fejlesztésben, ötletelésben, a vendégház jelenlegi működési formája még csak a kezdet, rengeteg tervük van még vele.

Bartyik Renáta, a vendégház tulajdonosa

A Körösvirág Vendégház elérhetőségei:

Szálláshely címe: 4146 Újiráz, Fő u. 2
Web: www.korosviragvendeghaz.hu
Email: korosviragvendeghaz@gmail.com