Lehetőségek a falusi turizmusban képzés

A képzés célja: szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára. Olyan kreatív ismeretek és alkalmazások elméleti és gyakorlati elsajátítása, amely a felnőttképzésben résztvevő személy általános műveltségének, személyiségének és kompetenciáinak fejlődését eredményezi.

A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők, akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni. Ők lehetnek kezdő  falusi vendéglátók, ÚMVP és VP nyertes falusi szállásadók, vidéki szolgáltatók, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető  magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások vezetői, munkatársai.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

  • a résztvevő képes lesz a turizmus-ágazat jelentőségét felismerni és megérti a turizmus rendszer működését.
  • a résztvevő képes lesz elhelyezni és értékelni a falusi vendéglátás helyét és szerepét a turizmus rendszerén belül.
  • a résztvevő megismeri a falusi vendéglátás szerepét és lehetőségeit a családi gazdaság jövedelemkiegészítésében, a falu és a vidék integrált fejlesztésében, a nemzeti turisztikai célok megvalósításában.
  • a résztvevő elsajátítja a falusi vendéglátás, mint komplex idegenforgalmi szolgáltatás – (termék) jellemzőit, összetevőit, a falusi turizmus keresleti és kínálati jellemzőit, a gazdaságosság és versenyképesség feltételeinek ismereteit.
  • a résztvevő gyakorlatot szerez a takarékos és a környezettudatos háztartásvezetésben és megismeri a higiéné alapelveit.
  • a résztvevő képes lesz adott falu és az azt körülvevő kistérség, tájegység természeti adottságait, kirándulóhelyeit, gyógy-és termálfürdőit, történelmi nevezetességeit, népszokásaikat és egyéb idegenforgalmi attrakcióit ismertetni és ajánlani.
  • a résztvevő elsajátítja a helyes vendégfogadói magatartást és szemléletmódot.

A képzés tervezett helyszíne: Budapest, megyeszékhelyek

A képzés várható időtartama: 70 óra

A képzés formája: péntek délutáni és szombati egész napos előadások és gyakorlati foglalkozások

FATOSZ központi információs irodája: 1077 Budapest, Király u. 93.

A képzésre való jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével történik. Kérjük, hogy a kitöltött dokumentumot a gyakornok.fatosz@gmail.com e-mail címre mellékelten küldjék el nekünk.

A következő képzésünk várhatóan áprilisban kerül megrendezésre. Jelentkezéseiket folyamatosan várjuk!

A képzés online formában is meghirdetésre kerül! 

A minimum létszám 20 fő, kevesebb jelentkezővel nem tudjuk elindítani a képzést.

Bizonyítvány:

A hallgatók az akkreditált képzés végén tanúsítványt kapnak, amelyet elfogadnak EMVA és LEADER-es, VP pályázati támogatásokat nyertek számára előírt képzettségnek.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy megszerzéséhez szükséges képzettségnek is eleget tesz a 70 órás képzésünk.

Tematika

I. Gazdálkodási és vállalkozási ismeretek alkalmazása a turizmusban

II. Környezetkialakítási ismeretek

(a szálláshely berendezése, szálláshely üzemeltetési engedély, védjegy rendszer, szakosodás)

III. Szabadidős tevékenységek szervezési ismeretei

Szabadidős tevékenységek szervezése ( felnőtt és gyermek programok szervezése, csomagajánlatok készítése, örökségturizmus, kulturális turizmus, hagyományőrzés)

IV. Higiéniai ismeretek

(étkeztetés higiéniai feltételei, ételkészítés, konyha higiéniéje, általános előírások, személyi és tárgyi feltételek)

V. Kommunikáció, marketing és fogyasztóvédelmi ismeretek

(vendéggel való kapcsolattartás, konfliktus kezelése, helyi  és térségi közösségépítés, internetes (on-line)  megjelenés, fogyasztóvédelem)

Oktatók: Szakirányú felsőfokú végzettséggel  rendelkező oktatók és sikeres vállalkozást működtető, gyakorlott falusi vendéglátók.

 

A képzés költsége: 80.000 Ft

A díj befizetése: A tanfolyam megkezdése előtt, átutalással

A  képzési díjon felül a hallgatókat terhelő költségek: szállás, utazás és az étkezés költsége

FATOSZ által biztosított: elektronikus tananyag

 

2021. február 10.

FATOSZ