Helyszín:

6000 Kecskemét Fő tér

Kategória:
Kulturális, Gasztronómiai, Hagyományőrzés, népszokás, Gyerekprogram
Időpont(ok):
2023.06.21. 10:00 - 2023.06.25. 23:59

További időpontok

Program ajánlatok

2023
04.01.
DUNA-TISZA KÖZI AGRÁR EXPO 2023 6200 Kiskőrös, Árpád utca 4.
további programok

XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskemét

2023. június 21-25-ig Kecskemét Város főterén a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében a XVI. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál társrendezvényeként kerül megrendezésre.

Az évek óta népszerű, de mindig megújuló esemény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat. Ez alkalommal is hungarikumok gazdag tárháza sorakozik fel Kecskeméten, az ország közepén. Hagyományőrző tájegységek képviselői mutatkoznak be, elhozzák értékeiket, különlegességeiket. Hungarikum Kiállítás, néptánc együttesek, könnyűzenei produkciók garantálják a kellemes időtöltést.

A Toldi, János Vitéz, Macskafogó egész estés animációs filmek vetítései mellett kiemelt szerepet kap a hungarikummá nyilvánított Magyar népmesék című rajzfilmsorozat főtéri bemutatása is.

Hungarikum mesevonat, bábelőadás, kézműves foglalkozások, kismesterség bemutatók, állatsimogató, hagyományőrző játékok és pecsétgyűjtő nyereményjáték csalogatja majd a főtérre a legkisebbeket.
Mindezeken túl Hungarikum kvíz, Kecskemét és térsége helyi kézműves és kistermelői termékei, népművészeti árui, kóstolók, finom falatok és családias hangulat várja még a látogatókat.

A rendezvényen való részvétel INGYENES!

„Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”

Részletek: www.aranyhomok.hu; www.facebook.com/akegyesulet