Súrizmus Vendégház

Fogadják szeretettel  Adventi nyereményjátékunk során a “Szövetség kedvence” díjat elnyert Súrizmus Vendégház történetét.  A tulajdonosok, Kiss Ildikó és Raffai Ferenc szavainak köszönhetően Önök is bepillantást nyerhetnek egy különleges falusi szálláshely történetébe:

A Súrizmus Vendégházat 2021 nyarán nyitottuk meg a Komárom-Esztergom megye délnyugati szegletében elhelyezkedő – a néhány éve az ország legszebb fekvésű települése címet is elnyert – Súron. (És a nyitás utáni pár hetet követően csatlakoztunk a FATOSZ megyei szervezetéhez is.)

Korábban rendszeresen jártuk kis hazánk szebbnél szebb helyeit és a nagyvilágot, a vendégként megszerzett tapasztalatok birtokában döntöttünk úgy, hogy átállunk a „másik oldalra” is, és létrehozunk egy szívünknek kedves kis szálláshelyet egy parasztházban. Rengeteget házat megnéztünk, mire megtaláltuk a legszebbet, a súrit…

Családi vállalkozásunknak ez csak az egyik része, emellett családi bölcsődét is működtetünk Pilisborosjenőn. (Ildikó a bölcsi, Ferenc a vendégház „felelőse”. Ferenc, közel 20 év kommunikációs múlt után váltott új szakmára…)

Miért Súrizmus Vendégház lett a neve? Kezdetben frappáns elnevezés nem jutott eszünkbe, ezért megkértük a barátainkat, segítsenek a választásban. Sok, számunkra kedves ötletet írtak, de mind közül is a leginkább a Súrizmus Vendégház tetszett meg nekünk. A név – némi szójátékkal – hűen egybefoglalja a falu nevét és mindazt a szolgáltatást, amit a turizmus keretein belül a szűkebb vendégházi (régi falusi használati tárgyak, eszközök; teraszos, tetőgerendás vályogház; no és kültéri medence) és a falusi, súri környezet adhat egy vendégnek, továbbá mindazokat az élményeket, amelyeket innen elindulva (majd ide visszaérkezve) a megyei, regionális látnivalókat, vonzerőket megtekintve érhet el és élhet át az év tizenkét hónapján keresztül.

A vendégházunkban nagyon sok fejlesztést tervezünk még. Szeretnénk egy borospincét kialakítani, a nyári konyhát alkalmassá tenni arra, hogy ott a vendégek akár egy sparhelten is főzhessenek, egy – további falusi eszközöket, tárgyakat felvonultató – mini skanzent létrehozni, egy fedett-nyitott nyári pihenőhelyet kialakítani a régi garázsból, családok számára is „bulis” kültéri falusi népi játékokat, valamint egy kültéri nyári kádas-zuhanyzós „pancsolót” és egy állandóan használható kültéri fürdődézsát is elhelyezni.

Facebook-oldalunkon minden a vendégházunkkal kapcsolatos hír, információ megtalálható: www.facebook.com/surizmusvendeghaz

Kiss Ildikó és Raffai Ferenc, a vendégház tulajdonosai

 

A közzététel dátuma: 2022.01.14.