RuralTour Europe

Figyelmükbe ajánljuk kiemelt partnerszervezetünket a RuralTour Europe-ot.

A RuralTour Europe, vagyis a Falusi Turizmus Európai Szövetsége egy professzionális turisztikai-szakmai szervezet, amely európai szinten képviseli a falusi turizmust. A Szervezet 1991-ben alakult (EUROGITES néven), azzal a céllal, hogy népszerűsítse az ágazatot, elősegítse az együttműködést a tagországok szolgáltatói között, valamint képviselje az ágazatot európai és világszinten.

A falusi turizmus jelentősége sokat változott a Szervezet megalakulása óta: a réstermékből, Európán belül, 2021-re kiemelt jelentőségűvé vált, 500 000 szolgáltatásban mintegy 6 millió férőhelyet biztosítva. Ez utóbbi Európa teljes szálláskapacitásának mintegy 15%-át teszi ki. A népszerűség-növekedés egyik oka, hogy a turisták körében, az elmúlt 30 évben, folyamatos növekedést mutat a valódi, autentikus élmények és szolgáltatások iránti kereslet mértéke. A tapasztalt látogatók a hagyományos kultúrát és életmódot, a természetet, a gasztronómiát, az egészséges környezetet, a kultúrát részesítik előnyben. A szektor népszerűsége már a pandémia előtt növekedésnek indult, de a válságos helyzet felerősítette az érdeklődést a 2020-2021-es év folyamán.

A  Szervezet tagjait jelenleg 27 európai ország számos nemzeti és regionális szolgáltató szervezete adja. A RuralTour jelentőségét az is mutatja, hogy kiemelt szerepet tölt be az európai idegenforgalmi ágazatban és képviseli a szektort az Európai Bizottságban is.

A RuralTour Europe 2021 őszén ünnepelte 30. születésnapját, amelyet októberben, Finnországban megrendezett nagyszabású esemény keretében ünnepelt meg (7. Európai Kongresszus a Falusi Turizmusról). A kongresszuson összefoglalásra kerültek az elmúlt évek sikerei, tapasztalatai és tanulságai. Emellett, megfogalmazódtak a jövő céljai is, amelyeknek alap eleme a “fit for the future”, vagyis a jövőhöz való alkalmazkodás. Ennek legfontosabb része, hogy a szolgáltatók alkalmazkodjanak a megváltozott keresleti igényekhez. Ugyanakkor, e tényező mellett jelen van a felgyorsult digitalizációhoz való alkalmazkodás és a fenntarthatósági irányelvek szem előtt tartása is.

A FATOSZ egészen a kezdetektől, 1995 óta tagja a RuralTour Europe-nak. A közös munka hozzájárul Szervezetünk naprakészségéhez a szektor európai helyzete, szabályozása és fejlesztése terén.

Többet is megtudhat kiemelt partnerszervezetünkről, ha ellátogat az alábbi oldalakra:  https://www.facebook.com/RuralTourEurope      https://www.ruraltour.eu/

 

A közzététel dátuma: 2022. 01.07.