Óriás tenyere, a sors keze? – különleges kilátó épült Felsőtoldon

Hatalmas tenyeret formáz az ország egyik legújabb és legkülönlegesebb kilátója Nógrádban. A fából készült alkotást Csíkszentmihályi Benjámin készítette 2020 novemberében a Felsőtoldon működő Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület felkérésére.

A „Kéz-kilátó” – melynek fotója mint egy jelkép „díszíti” Farkaskútvölgy Facebook-oldalát – a Cserhát szívében, Hollókőtől mindössze 2 km-re, vadregényes, festői környezetben található. A turistatérképek még nem jelölik, a Google már igen (A kéz), és a mintegy 130 főt számláló Felsőtold honlapja sem tesz említést a különleges kilátó- és pihenőpontról.

A rendkívül építmény gazdája Farkaskútvölgy, amely honlapján így ír a kilátóról: „Farkaskútvölgy egy igazi különlegességgel bővült, A kéz kilátóterasszal, ahonnan nemcsak a völgy, hanem Cserhát környékbeli dombjai is láthatóak. Még egy indok, hogy ellátogass hozzánk, és megtapasztald, milyen érzés Farkaskútvölgy tenyerében ülni.”

Mivel a birtok az Országos Kéktúra útvonalának mezsgyéjén terül el – Hollókő és Felsőtold között –, minden túrázónak könnyen elérhető lesz a nem mindennapi Kéz-kilátó.

Mint elmondták, Farkaskútvölgy is bővíti kínálatát: a közeljövőben szálláshelyeket és rendezvényhelyszínt alakítanak ki a 20 hektáros völgy szívében.

Forrás: turizmus.com