Online konzultáció az újranyitásról

Elindult az újraindításról szóló konzultáció. A nemzeti konzultáció újranyitással kapcsolatos kérdéssora jelentős mértékben érinti a turizmust. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között az éttermek és szállodák újraindításával, a külföldiek beutazásának feltételeivel és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak. A kérdőív elérhető a vakcinainfo.gov.hu oldalról, illetve a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon lehet kitölteni. A konzultációnak otthont adó oldalon továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

A kormány honlapján kiemelték:

“Az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban” – írják.

Forrás: turizmus.com