Oktatóvideókon is elérhető a Bor a vendéglátásban képzés tananyaga

Véget ért az ország 7 városában megrendezett ingyenes Bor a vendéglátásban képzéssorozat, amelynek anyaga online is elérhető az érdeklődők számára.

November elején véget ért az ország 7 városában megrendezett ingyenes Bor a vendéglátásban képzéssorozat, összesen közel 250 fő részvételével, a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében.

Kiemelkedő érdeklődés kísérte az országos rendezvénysorozatot Fotó: MTÜ

A képzési napokra hamar beteltek a helyek, ami jól mutatta, hogy a vendéglátás területén dolgozók is tudatában vannak a borokkal kapcsolatos ismeretek jelentőségének. Fontosnak tartják, hogy a kollégák ismerjék és tudják alkalmazni a magyar borokat éttermi munkájuk során, legyen szó bor-étel párosításról, borlap összeállításról, vagy a borajánlás megfelelő módjáról.

A képzésen elhangzott információk minden, étteremben, illetve vendéglátásban dolgozó számára hasznos tudásanyagot jelentenek, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség ezért oktatóvideókat is készített, melyek ingyenesen elérhetők a https://kepzes.bor.hu/oldalon.

Az egyik videó az alábbiakban is megtekinthető:

 

A videókban Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus és Szik Mátyás örökös sommelier bajnok tolmácsolásában hallgathatjuk és nézhetjük meg az alábbiakat:

  • Szőlő- és borismereti alapok
  • A borok kóstolása és értékelése
  • 22 borvidékünk jellemzői borrégiós bontásban
  • A borrégiók gasztronómiai sajátosságai

 

A weboldalon az érdeklődők megtalálják a képzések prezentációit, így akár önállóan is megismerkedhetnek az ismeretszerző borkóstolás alapjaival, hazánk szőlő- és borkultúrájával.

A hosszú távú cél, hogy azon hazai vendéglátóhelyeken, ahol elérhetők magyar borok, ott az itallap összeállításától kezdve a borok felszolgálásáig tudatosan használják és tolmácsolják a vendég felé a magyar borászat kiemelkedő értékeit.

Forrás: turizmus.com