Mobilapplikációs fizetési megoldás szállásadóknak

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) mobilapplikációs értékesítési megoldásának használatával egy gyors, készpénzkímélő, érintésmentes és egészségbiztos szolgáltatás válik elérhetővé a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége és annak szállásadó létesítményei számára.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) értéklánc lényege, hogy olyan átjárható fizetési tranzakcióval végződő kényelmi szolgáltatásokat kínáljon, amellyel a felhasználó egyetlen regisztrációval képessé válik kifizetni a közlekedéshez és a különféle szabadidős tevékenységéhez kapcsolódó díjakat. Ehhez kapcsolódóan az NMFR biztosítja a megvásárolt szolgáltatási jogosultság felhasználásának és ellenőrzésének lehetőségét is.

Különösen azon szállásadóknak ajánlanánk ki az NMFR lehetőséget, akik nem akarnak bajlódni a VPOS terminállal, pénztárgéppel, kézpénzkezeléssel, számlázással, ügyfélszolgálat fenntartásával – panaszok kezelésével és a lemondás-stornó-visszaváltás lebonyolításával, mivel ezeket mind biztosítja az NM Zrt. az NMFR rendszerében. Mindazonáltal olyan partnereknek ajánljuk, akik egy országos szintű, állandó, robosztus mobilfizetési rendszer részesei akarnak lennie, immár közel 500 ezer saját ügyféllel és mintegy 2,6 millió viszonteladói ügyfélkörrel.

Az NMFR nem egy online szobafoglaló rendszer, nem is erre lett kitalálva, nem tud telítettséget kezelni, csak is értékesítési felület, ezért a potens vendégnek először mindig a szállásadóval kell egyeztetnie a szabad szobák fajtáiról és azok elérhetőségéről, majd ezeket leegyeztetve történik meg a mobilfizetés az NMFR applikációján keresztül, ami sikeres fizetés esetén egy QR kódot generál, amit bármelyik okostelefonra telepített ellenőri szoftverünkkel a szállás adó letud csippantani, vagyis érvényesíti a foglalást. De megoldható olyan szcenárió is, ahol a szállásadó QR kód matricákat kirak a szobák vagy épületek elé, amiket a vendégek okostelefonjaikkal beolvasnak, majd rányom a vásárlásra, ez hasonló megoldás mint a Közlekedési Mobiljegy rendszerünk a KMJ, ki van ragasztva a busz ajtaja mellé a matrica, beolvassa a felszálló, majd fizet és érvényesíti a jegyét.

A mobilfizetéssel történő szolgáltatások esetében nincs készpénzhasználat, ezzel a tranzakciókból eredő potenciális egészségügyi kockázat is kisebb, csökkenthető a látogatók és pénztárosok virológiai kitettsége. A mobilvásárlással jelentősen lerövidíthető a vásárlás és érvényesítés folyamata, nem kell nyomtatni, a létesítményben nincs sorbanállás, az így vásárolt jegyek felhasználás előtt egyszerűen visszaválthatók az alkalmazásban.

A szolgáltatás bevezetése a Létesítmény részére nem jelent addicionális költséget, nem merül fel beruházási vagy egyéb üzemeltetési költség, a szolgáltatás ezáltal kötelezettség nélkül kipróbálható.

Az NM Zrt. Mobilfizetés applikációján vásárolt szolgálatás előnyei összefoglalva:

  • Nincs bevezetési, üzemeltetési, fejlesztési költség
  • 3 in 1 szolgáltatás: SZOLGÁLTATÁSÉKESÍTÉST + ELLENŐRI ALKALMAZÁST + ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT (az applikációhoz és a vásárláshoz kapcsolódó kérdésekben) az NM Zrt. biztosítja
  • Szolgáltatás élesítése rövid idő alatt (1-2 hét)
  • Találkozásmentes (virtuális) – termékbevezetés opció
  • Felhasználói élmény erősítése, nincs sorbanállás, várakozás, tömegkitettség
  • Készpénzhasználat csökkentése: készpénzkezelési és – megőrzési kiadások csökkenése
  • Átlátható, naprakész elszámolás, visszakereshetőség

Fontos még megemlíteni, hogy nincs kényelmi vagy tranzakciós díj, a felhasználónak nem jelent plusz költséget az elektronikusan váltott szolgáltatás.

Az NM Zrt. irányában miden egyes az NMFR-ben történő vásárlás esetén jutalék kerül felszámolásra, ezért egy értékesítési csatornát, 500 ezer saját NM Zrt ügyfelet, a kellő volumen elérésekor becsatlakozást a viszonteladók 2,6 milliós felhasználói hálózatába (viszonteladók: Vodafon, T-com, Telekom,  összesen : 40 NMFR viszont eladó), NM Zrt. marketing kampányát, ügyfélszolgálatot 3 nyelven, számlázását (önszámla-tovább értékesítési számla), és hó végi kompenzált banki utalását biztosítunk (VPOS költsége az NM Zrt.-nél). Amennyiben vásárlás nem történik a NMFR rendszerén keresztül úgy a rendszernek 0 Ft. a költsége a szolgáltatónak.

Az mobilapplikációs fizetési lehetőséggel kapcsolatban Gyurkovics Antal üzletfejlesztési tanácsadó további információkkal és segítséggel tud szolgálni, a +36 30 817 2309, illetve a +36 1 800 8070 telefonszámokon lehet érdeklődni.