Megújul az ibafai pipamúzeum, és kilencszintes kilátó épül a Zselicben

Új, csaknem huszonöt méter magas kilátó épül a Zselic legmagasabb dombján, valamint megújul az ibafai pipamúzeum is a Baranya megyei önkormányzat tájékoztatása szerint.

A területi operatív program keretéből a helyhatóság és az ibafai önkormányzat alkotta konzorcium által elnyert, több mint 170 millió forintos támogatásból a változatos természeti és kulturális adottságokkal rendelkező Dél-Zselic vonzerejét kívánják növelni.

A dombság legmagasabb pontján, az Országos Kéktúra mentén egy egész évben ingyenesen látogatható, kilencszintes, csaknem 25 méter magas kilátót építenek, körülötte pedig egy fás ligetet alakítanak ki.

Fotó: ibafa.kornyeke.hu

Megújul a közeli, a dohányzás történetének emlékeit bemutató ibafai pipakiállítás is, amely korszerű múzeumtechnológiai eszközök alkalmazásával, interaktív módon mutatja be a Janus Pannonius Múzeum és a Pécsi Egyházmegye gyűjteményét.

Az önkormányzat Őri Lászlót, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökét idézve azt közölte: Baranya turizmusfejlesztési stratégiájának részeként a következő időszakban magánszereplők és a magánszféra elképzelései is helyet kapnak a fejlesztési elképzelésekben.