Magyar pincészet lett Európa legjobb bortermelője

Korábban soha nem volt még magyar jelölt a világ egyik legexkluzívabb borversenyén, a Golden Vines Awardson. Idén azonban a mádi Szepsy pincészet két kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

A Golden Vines Awards a borvilág egyik legexkluzívabb borversenyének számít. A verseny díjait a világ legjobb bortermelőinek ítélik oda, akikre a globális ipar vezető tagjai szavaztak, a szavazást a Deloitte könyvvizsgáló hitelesíti.

A díjátadót október 16-án, Firenzében rendezték, ahol a vacsorát Massimo Bottura, a modenai Osteria Francescana három Michelin-csillagos séfje prezentálta – írja az Agrárszektor.

Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt

A mádi Szepsy pincészetet 2022 legjobb európai bortermelőjévé választották, id. Szepsy István pedig a Golden Vines Hall of Fame díjat is megkapta. Ifj. Szepsy István, a borászat vezetője a lapnak elmondta, hogy a díj több szempontból is különleges. Egyrészt a szakma globális elitje szerepel a zsűriben, így a díj jelentős publicitást kap világszerte. Ráadásul Magyarországról, sőt, a régióból sem volt még jelöltje egyetlen kategóriának sem.

A versenyen egyébként összesen kilenc kategóriában osztottak díjakat: 2022 legjobb európai bortermelője, legjobb amerikai bortermelője, legjobb bortermelője a világ többi részén, a legjobb „fine wine” bortermelője, legjobb feltörekvő bortermelője, legjobb innováció, fenntarthatósági díj, Golden Vines Hall of Fame díj és a Golden Vines Honorary Award (tiszteletdíj).

 

Forrás: turizmus.com

Feltöltés ideje: 2022.10.24.