Letölthető Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 – Turizmus 2.0

Az elmúlt három évben gyűjtött tapasztalatok, az ágazatot érintő dinamikus változások, valamint a koronavírus járvány okozta világszintű szektorális megtorpanás szükségessé tették az NTS 2030 felülvizsgálatát. A Turizmus 2.0 célja, hogy bemutassa a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 felülvizsgálata során azonosított beavatkozási pontokat, újabb ágazati szemléletmódokat, valamint a magyar turizmus versenyképességét növelő lehetőségeket.

A dokumentum 12 irányvonalon keresztül mutatja be a turizmus- vendéglátás aktuális helyzetéhez viszonyított fejlődési lehetőségeket és veszi sorra az ezekkel kapcsolatos teendőket. A Turizmus 2.0 továbbá kiemelten foglalkozik a vendéglátás, MICE, egészségturizmus, vallásturizmus, értékesítés területeivel, mely területek számottevő fejlődési tartalékkal rendelkeznek.

A Turizmus 2.0 dokumentum időtávja csakúgy, mint céljai változatlanok, 2030-ig fogalmazza meg a szükséges fejlesztési, ágazatirányítási feladatokat, annak érdekében, hogy a magyar turizmus GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulása 16 százalékra növekedjen 2030-ra.

Missziónk, hogy elmeséljük Magyarország történetét, és a turizmus fejlesztésén keresztül biztosítsuk az ország gyarapodását.

A stratégia az alábbiakban teljes terjedelmében ITT tölthető le.

Forrás: mtu.gov.hu