Közülük kerül ki az Év Bortermelője 2020-ban

A Magyar Bor Akadémia kihirdette „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj öt legtöbb szavazatot kapott termelőjét, akiknek esélyük nyílik megszerezni az idén 30. alkalommal átadásra kerülő elismerést.

Az év végéhez közeledve a borász szakma és a szélesebb közvélemény egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését. „Az Év Bortermelője Magyarországon” cím a magyar borászok által elnyerhető legjelentősebb hazai szakmai kitüntetés, melyet 1991-ben alapítottak azzal a szándékkal, hogy elismerje egy-egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, munkásságát – írja közleményében a Magyar Bor Akadémia.

A győztes kilétére december 4-én derül fény Fotó: 123rf.com

Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol több mint 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt, legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre.

A korábbi évek hagyomány szerint a Magyar Bor Akadémia egy rendezvényt szerevezett a jelöltek bemutatkozására, melyen a nagyközönség és a szakma is személyesen találkozhatott a jelöltekkel és boraikkal. Idén a pandémiás helyzetben ezt a programot hivatott pótolni a jelöltek által készített rövidfilmek közreadása, amelyek érdekes és személyes hangvételükkel gazdagítják a példamutató borászainkról kialakított eddigi képet.

A győztes kilétére december 4-én derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai, és déli 12 órakor kezdődően online sajtótájékoztató keretében jelentik be a szavazás eredményét, 2020 Év Bortermelőjét Magyarországon.

 

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők:

Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)

Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)

Ipacs Szabó István (Villányi borvidék)

Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)

Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)

 

A jelöltekről készült 5 kisfilm ITT tekinthető meg.

Forrás: turizmus.com