Kisfaludy 2030: több mint 1600 szálláshely újul meg Veszprém megyében

A legfeljebb nyolcszobás szálláshelyek felújítására nyáron kiírt pályázaton Veszprém megyéből 1656 szálláshely kapott több mint ötmilliárd forint támogatást, Veszprémben pedig 45 vállalkozás több mint 110 millió forintot.

Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Veszprémben, a magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázatban nyertes Frida Bed & Breakfast Apartmanban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy Zrt. kiemelt feladata, hogy a turisztikai szektort működtető vállalkozásokat erősítse.

A vezérigazgató ismertette, a 2017-ben indult Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukciónak köszönhetően több mint 670 vidéki panzió fejlesztése vagy bővítése finanszírozható, és további 74, száz szoba alatti szálloda is megújul, 55 milliárd forint értékben.

Az egyik nyertes pályázó a veszprémi Frida Bed & Breakfast Apartman Fotó: Frida-Bed-Breakfast/Facebook

A nyerteseknek folyósították is a támogatások teljes összegét, a kivitelezési munkákat pedig december 31-éig kell befejezni, tette hozzá a vezérigazgató.

Porga Gyula Veszprém polgármestere tájékoztatása szerint a 2023-as Európa kulturális fővárosa programban célként tűzték ki a turisztikai szezon kiszélesítését, ami Veszprém mellett a Bakony és a Balaton térségének is egyaránt érdeke. A pályázaton elnyert 110 millió forint pedig a veszprémi szálláshelyek számának és minőségének emelését is szolgálja.