Itt az új wowhungary.com

Megújult Magyarország nemzetközi turisztikai országmárkájának honlapja, a wowhungary.com.

Bár drasztikusan csökkent a turisztikai célú nemzetközi utazások száma, az utazással kapcsolatos tartalmak fogyasztása, az úti célok iránti érdeklődés töretlen. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) ezért is tartotta kiemelten fontosnak, hogy már ebben az inspirációs fázisban segítse az utazni vágyók tájékozódását, és elindítsa a teljesen megújult wowhungary.com-ot, Magyarország nemzetközi turisztikai országmárkájának honlapját – olvasható az MTÜ oldalán.

A célzott marketingtevékenység és a bizalom erősítése kiemelten fontos lesz majd a járványhelyzet enyhülése után, amikor a korlátozások oldásával lassan megindulhat a regenerálódás a turizmusban.Várhatóan az utazási kedv is intenzíven nő majd. A nemzetközi kutatások egybehangzóan állítják, hogy a koronavírus-járványt követő utazások tervezésénél drasztikusan csökken majd a foglalási ablak, azaz minimális idő telik majd el a foglalás és az utazás között, a turisták jelentős része akár azonnal útra kelhet. A tervezésben pedig kiemelt szerepet kapnak a webes felületek – írják.

A WOW Hungary nyitóoldala Fotó: mtu.gov.hu

A megújult tartalommal és friss designnal elindult wowhungary.com átalakítása több hónapos előkészítő munka eredménye, amely magában foglalta többek között régiós és világszintű versenytársak jó gyakorlatainak megismerését, hazánk turisztikai termékpalettájának strukturált meghatározását, friss szemléletű szöveges és képi anyagok előállítását, és a gondos grafikai tervezést.

 

Az új weboldal legfőbb újdonságai közül külön kiemelendő, hogy

  • struktúrájában követi a világszintű trendeket, azaz a desztinációs és turisztikai termékkínálat szerinti bontás mellett az utazás megtervezéséhez segítséget nyújtó blokk is kiemelt helyet foglal el a menüben.
  • adatbázis-alapú, vagyis az egyes turisztikai látványosságok leírását, fotóit különálló szerkesztői felületek helyett a Magyar Turisztikai Ügynökség megújult digitális ökoszisztémájából nyeri ki.
  • szegmentáltan szólítja meg a felhasználókat, a különféle célcsoportok könnyen megtalálják a számukra legizgalmasabb, és leginkább releváns tartalmakat, ajánlókat.
  • konkrét ajánlatokat, útiterveket tartalmaz, tehát turisztikai desztinációnként 1, 2, 3 és 5 napos látogatáshoz kínál attrakciókat és élményeket, mely gasztronómiai és borajánlóval is kiegészül.
  • egész évre kínál élményeket a felhasználók számára, ezzel elősegítve a szezonalitás csökkentését és a hosszú távú tervezést.

 

Az oldal egyelőre angol nyelven érhető el, a közeljövőben további nyelvekkel és hasznos funkciókkal bővül.