Hegyi játszótér és kardióösvény létesült Kékestetőn

Több, az egészségmegőrzést segítő fejlesztés is megvalósult Kékestetőn a Kékestető Nonprofit Kft. beruházásban.

A Kékestető Nonprofit Kft. 25 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból „Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson” című projektjével – tudatta a cég közleményében.

A fejlesztés eredményeként a klimatikus gyógyhelyen egy modern eszközökkel felszerelt, teljes megújult hegyi játszótér várja a kisgyermekes családokat a Tető Étterem mellett. Az esést védő gumitéglák és új játékok az EU-szabványoknak megfelelően biztonságos alapanyagokból készültek és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az új hintákat, csúszdákat, és a többféle mászókaelemeket 14 éves korig lehet használni.

A megújult hegyi játszótér

Szintén a projekt keretében téli síeszközöket szereztek be, elsősorban a téli rendezvények, versenyek céljaira, illetve a kölcsönözhető sífelszereléseknek köszönhetően saját lécek nélkül is lehet élvezni a téli sportokat hazánk egyik legnagyobb síközpontjában.

Szeptember 9-én átadták a pályázat részeként megvalósult kardióösvényt, amely a felnőtt és senior korosztály számára elsősorban az egészségmegőrzésre és regenerációra kínál alternatívát.A kardióösvény a Budapesti Szent Ferenc Kórház szakmai együttműködésével jött létre.

Az érdeklődők egészségi állapotuknak megfelelően három nehézségi fokú, eltérő hosszúságú és szintemelkedést tartalmazó, jelzett útvonalon tehetnek rövid kirándulást Kékestető környezetében. A kardiókörutak megismerését többek között a csúcskő közelében elhelyezett információs tábla segíti.

Három nehézségi szinten járható be a kardióösvény

A kékestetői kardió-túraútvonal átadásával elsősorban a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással, illetve cukorbetegséggel küzdők számára kínálnak mozgáslehetőséget, ugyanakkor azok számára is ajánlott, akiknek egyszerűen csak fontos az egészségmegőrzés.

A kardió ösvény egyénileg és vezetett formában is bejárható.

Forrás: turizmus.com