Gólyamentés újborokkal

Itthon hagyományosan Márton-napkor mutatkoznak be az újborok, ez idén is így van. A Soproni borvidéken dolgozó, fertőbozi Vincellér Borbirtok idén 3 különböző újbort készített, a megújult címkéjű palackok nemes ügyet támogatnak, a Soproni Madármentő Alapítványt.

A szőlőt nem zavarta meg a világban zajló felfordulás, szép volt az idei termés. A fertőbozi Vincellér Borbirtokon a mennyiséget említette Molnár Tibor „Titi” az idei évjárat egyetlen negatívumaként, ebből a minőségből többet is szívesen látott volna a pincében. Az idei mustok után pedig végre palackba kerültek a Vincellér újborok.

Tavasszal megújították a Vincellér borcsalád címkéit, mellyel a borászatot körülvevő és meghatározó Fertő-táj élőlényeinek hangsúlyosabb megjelenítése volt a céljuk. A primőr bornál viszont a borok vidám karaktere köszön vissza a megújult címkékről, a pince jelképállata, a gólya vidám, bohókás betűk között jelenik meg.

Újborainak bevételéből palackonként 50 forintot adományoz jótékony célra a Vincellér Fotó: Vincellér Borbirtok

Az idei év kihívásai sok újdonságot tanítottak, többek között azt, hogy a nehéz helyzetekben bizony mindenkinek jól jön a segítség. Ezért amikor a Soproni Madármentők Alapítvány a pince támogatását kérte, a Vincellér Borbirtok felajánlotta, hogy újborainak bevételéből palackonként 50 forintot adományoz jótékony célra.

Az alapítvány vezetője, Bodnár Ágota több éve ment madarakat és kisvadakat, egyre többen fordulnak hozzá bizalommal, ha sérült állatot találnak. Azonban a háromévnyi mentés után olyan sok megkeresést kaptak, amit már nem lehetett önerőből finanszírozni, ezért idén tavasszal életre hívták az alapítványt. Mint írják, a legnagyobb kiadásaik az állatorvosi és a gyógyszerköltségek, az anyagi források előteremtése legalább akkora elhivatottságot igényel, mint maga a mentés.

Forrás: turizmus.com