Eger új turisztikai kampánya a járványidőszakban utazókat célozza

Bár a korlátozásokat követő újranyitás dátuma még nem ismert, a magyar lakosság utazási kedvének növekedése már Egerben is tapasztalható, ezért az Eger Városi Turisztikai Kft. a járványidőszakban is utazó, egynapos kirándulókra célzott kampányt indított.

Hétvégenként egyre több kiránduló érkezik a megyeszékhelyre, ami komoly felelősséggel és kockázattal jár, hiszen párhuzamosan szükséges nyújtani az elvárt vendégélményt és megőrizni Eger egészségügyi biztonságát – írta a helyi turisztikai szervezet közleményében.

“A „Biztonságban, Egerben” kampány elsődleges célja a városba egyetlen napra érkező vendégek térbeli széthúzása, ezáltal a frekventált pontokon kialakuló csoportosulások elkerülése. Ugyancsak fontos szempont a kirándulók elégedettségének biztosítása, Eger sokszínűségének bemutatása. Szeretnénk, hogy Eger most is jó választás legyen: a hozzánk érkezők biztonságban, valamint azzal a benyomással térjenek haza a látogatás végeztével, hogy Eger egy fantasztikus város, ahová a járványidőszak után hosszabb időre is vissza kell térni” – mondta el a kampányról Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Kft. vezetője.

Az elvitelre kiszolgáló vendéglátóhelyek is megjelenhetnek a kampány ajánlatai között Fotó: visiteger.com

A kampány keretében összesen 20 olyan ajánlatot gyűjtöttek össze, melyek a jelenlegi helyzetben is élvezetesek lehetnek a kirándulók részére.

visiteger.com turisztikai honlapon közzétett lista elemei területileg a Szépasszony-völgytől a Nagy-Eged hegyig terjednek, és több olyan egri látványosság is szerepel közöttük, melyeket bezárt állapotukban is érdemes megnézni. Az ajánlatok között külön hangsúlyt kap Eger sokszínű térsége.

Tekintettel a gazdaságilag nehéz helyzetre, az elvitelre kiszolgáló vendéglátóhelyek is megjelenhetnek az ajánlatok között. A szolgáltatók díjmentesen csatlakozhatnak a kampányhoz. A Turisztikai Kft. ezen kívül mind az egri lakosok, mind a szolgáltatók figyelmét felhívta arra, hogy fokozottan figyeljenek a maguk és a városba érkező vendégek egészségének megőrzésére.

 

Forrás: turizmus.com