PANTOUR kérdőíves felmérés

 

Szakmai partnerünk, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) konzorciumi partnerként tagja a PANTOUR európai partnerségi projektnek, amely az NTG (Next Tourism Generation Skills Alliance) nyomon követési projektjeként a képzés/oktatás és a turisztikai-vendéglátó ipar közti együttműködést kívánja erősíteni.

A konzorcium célja, hogy innovatív megoldásokat dolgozzon ki a turizmus készségigényének kielégítésére, olyan eredmények kifejlesztésével, mint pl: ágazati készségfigyelő rendszer (Sectoral Skills Intelligence Monitor), készséglabor, oktatók forráskönyve, 2026-2036 közötti készségstratégiai terv, stb.  Eredményeinek kiaknázásával a PANTOUR az álláskeresők, a munkanélküliek és a turisztikai ágazatban dolgozó munkavállalók, a munkaadók és a KKV-k igényeit kívánja szolgálni. Ezért különös figyelmet szentel a munkaerő átképzésének és továbbképzésének a jövőbeli készségigények alapján.

Annak vizsgálatára, hogy van-e szakadék a turisztikai ágazat jelenlegi készségszintje és a 2030-ban szükséges jövőbeli készségek között, szakmai partnerünk, a VIMOSZ összeállított egy kérdőívet, amiben a három legfontosabb készségcsoport -a digitális, a zöld és a szociális készségcsoport jelentőségét kívánják feltérképezni a turisztikai-vendéglátó vállalkozások szemszögéből. A felmérés egyidejűleg zajlik tíz európai országban: Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, Írországban, Portugáliában, Görögországban, Finnországban, Németországban, Bulgáriában, Magyarországon.

Ezúton szeretnénk felkérni Önöket, hogy a kérdőív kitöltésével segítsék a felmérést. A kérdőív az alábbi linken érhető el, magyarul tölthető ki, kitöltése kb.10-12 percet vesz igénybe: https://buas.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cYAe4B7hhGUkZoy

A GDPR előírásainak megfelelően a felmérés adatbázisát bizalmasan kezelik. Garantálják a teljes anonimitást a teljes kutatási folyamat során.

A felmérés eredményeiről a PANTOUR honlapján (https://nexttourismgeneration.eu/) és  a kialakult partnerhálózatokon keresztül folyamatosan tájékoztatjuk a szektort.